Cara letak icon facebook, twitter dan blogspot.





Nak letak icon facebook, tweeter dan blogspot? Cubalah tutorial yang dah saya permudahkan ni.

Langkah 1 : Buka ke design > add a gadget > html/javascript

Langkah 2 : Copy code yang ada dalam text box bawah ni ya.

Copy code ni.

Langkah 3 : Gantikan 'URL FACEBOOK' 'URL TWITTER' 'URL BLOGSPOT'


            
Korang nampak kan ada TULISAN MERAH tu. Gantikan dengan url korang ya. Contoh url :-

http://www.facebook.com/profile.php?id=100002811965446&ref=tn_tnmn

Kalau masih belum jelas, tanya je..huhu

Selamat mencuba :)

10 comments:

  1. hmm, nak tau tentang cara nak wat facebook like button? bleh ajar x?

    ReplyDelete
  2. saya dah buatkan tutorial untuk button like tiap kali post entry..boleh cuba..:)

    ReplyDelete
  3. THANKS YOUR TUTORIAL :)
    http://streakilluminatedlife.blogspot.com

    ReplyDelete
  4. kalau tak ada url twitter plak cemana ye huhu

    ReplyDelete
  5. menjadi.. thnks a lot :)
    join me: duniablogyana.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. tq for sharing..jom blogwalking blog saya http://wanita-akume.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. yehhh terima kasihh menjadii.. jemput singgah blog sy..yea...http://wannpaan.blogspot.com/ ..

    ReplyDelete
  8. tq for the tips =)
    jemput singgah blog sy yea http://ayacuya.blogspot.com/

    ReplyDelete