Cara letak like button.



Teringin nak tau rakan-rakan kita suka ke tak setiap post yang kita buatkan. Jangan risau apakata letak icon like ni kat blog korang. Caranya? jom follow ni.


Langkah 1: Korang ikut step ni ya.

 
Dashboard > Design > Edit Html > Expend widget templates

 
Langkah 2 : Cari code macam kat bawah ni dalam template korang tadi

* cara cari guna fungsi find ( ctrl + F )

 
Langkah 3 : Copy code kat bawah ni.


Langkah 4 : Paste kan kat bawah code yang korang jumpa tadi.





Dah siap pun. Jangan lupa ajak saya like ya.. :)


4 comments:

  1. terima kasih banyak yeaa...ade satu lagi, blog komen with facebook. maksudnya kalo org tu komen kat blog kite, keluar die nya facebook kat blog kite...

    ReplyDelete
  2. same2..ohh..insyaAllah..boleh..tapi tutorial tu agak panjang..nak buatnya amek masa sikit..huhu..Dan pastikan nak kena ada APP ID kat fb.. t saya cuba ya.. :)

    ReplyDelete
  3. terima kasih bro bagi tips nie.. baru belajar buat blog.. biasa r.. huhu

    ReplyDelete
  4. tq.. heee.. sy nak remove like fb ni.. jumpa gak :)

    ReplyDelete