Cara letak button like kat blog

Atas pertanyaan member2. Ni saya nak share ngan korang, macam mana nak letak "like" kat blog.


Langkah 1 : Copy code kat bawah ni ye.


<iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow: hidden; width: 280px; height: 40px;" src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://URL KORANG.blogspot.com&layout=standard&show_faces=false&width=280&action=like&font=arial&colorscheme=light&height=40"></iframe>



*Gantikan URL KORANG tu ngan url blog korang ar..huhu.


Langkah 2:  dashboard > design > add a gadget > html/javascript




Langkah 3 : Pastekan kat html/javascript yang korang bukak tadi.



Dah siap..Korang pun kalau suka like ar blog ni ya.. tq..huhu..

9 comments:

  1. Ohh...macamana pulak kalu nk tahu siapa "like" blog kita.

    ReplyDelete
  2. wahhh..boleh tahu juga ye huhu

    ReplyDelete
  3. info yang sgt membantu bg yg baru nk berjinak2 buat blog ni...tq 4 your info...

    ReplyDelete
  4. salam uhkwah..BW kemari..jika ada masa singgah la ke blog saya..
    http://thescreammer.blogspot.com/

    terima kasih.. :-)

    ReplyDelete
  5. t.kasih..lau ada masa singgah lah nlog sya juga yer..http://murnihafiz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. t kasih... jgn segan-2 singgah ke blog saya ...http://misswaniehunny.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Hello!! I'am glad to read the whole content of this topic and am very excited.Thank you.

    gclub online
    goldenslot
    สูตรบาคาร่า

    ReplyDelete